Lucrècia o Roma libre

Una tragèdia en versos alexandrins, a l’estil dels clàssics francesos, que va escriure el jove Joan Ramis i Ramis en 1769 i que romania desconeguda fins als anys 60 del segle XX. Una cimera de la nostra literatura, l’obra més significativa de l’estil neoclàssic en català, que mira cap a l’antiga Roma des de les llums del segle XVIII i que encara avui connecta totalment amb el públic del XXI. El mite de la dama romana Lucrècia, que es suïcida per plantar cara a la tirania i en defensa de la seva dignitat, fou molt important per al moviment il·lustrat. No en va s’atribueix a l’acte heroic de Lucrècia el desencadenament de la revolta ciutadana que va donar lloc a la República Romana.

Fitxa artística:

Direcció i dramatúrgia: Sergi Marí

Producció executiva: Montserrat González-Parera

Intèrprets:
Queralt Albinyana (Lucrècia)
Enka Alonso (Junia, Lucrècia)
Rodo Gener (Col·latino)
Blai Llopis (Brutus)
Lluís Marquès (Brutus)
Josep Mercadal (Tarquino)
Xavier Núñez (Brutus, Col·latino)
Agnès Romeu (Junia)
Àlvar Triay (Manlius)

Escenografia i vestuari: Sergi Marí i Marga de la Llana

Assessorament pedagògic: Montserrat González-Parera

Assessorament filològic: Jaume Gomila

Audiovisuals: Anna Petrus, Blanca del Rey, Gabriel Albinyana

Fotografies: Valentín Coira, Josep Miquel Vidal, Rosa Llaveria

Lucrècia o Roma libre ha rebut els següents reconeixements: Premi BOTIL (Balears Ofereix Teatre i Literatura) 2011; premis ATAPIB (Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears) 2012 al millor actor i al millor espectacle; seleccionada per la Xarxa Alcover com a espectacle de la temporada 2013-2014, premi Anita Lizarán a la millor actriu revelació de la temporada 2013-14 per a Queralt Albinyana; premi de la Crítica Serra d’Or al millor espectacle de la temporada 2013-2014.

.

 També podeu consultar:
Dossier

Edició del text (a cura de Sergi Marí)

Tràiler

 

 


LaTrup_Lucrecia-(20)LaTrup_Lucrecia-(19)LaTrup_Lucrecia-(16)LaTrup_Lucrecia-(22)LaTrup_Lucrecia-(23) LaTrup_Lucrecia-(21)

LaTrup_Lucrecia-(10)LaTrup_Lucrecia-(18)LaTrup_Lucrecia-(15)LaTrup_Lucrecia-(14)LaTrup_Lucrecia-(25)LaTrup_Lucrecia-(13)LaTrup_Lucrecia-(12)LaTrup_Lucrecia-(11)LaTrup_Lucrecia-(9)LaTrup_Lucrecia-(8)LaTrup_Lucrecia-(5)LaTrup_Lucrecia-(4)LaTrup_Lucrecia-(2)LaTrup_Lucrecia-(1)LaTrup_Lucrecia-(24)LaTrup_Lucrecia-(17)


Escriu el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *