Qui som?

Sergi Marí Pons

Montse González Parera

Agnès Romeu

Queralt Albinyana

Enka Alonso

Ramon Bonvehí

Rodo Gener

Eugeni Marí

Josep Mercadal

Xavier Núñez

Àlvar Triay

 

La companyia La Trup som una associació sense ànim de lucre. Va ser fundada en 2012 per l’equip d’artistes que vam muntar Lucrècia o Roma libre, de Joan Ramis. Aquesta obra fou estrenada en primer lloc, en tant que pràctica de direcció escènica de Sergi Marí, a l’Institut del Teatre, el juliol de 2011. A continuació, el novembre de 2012, es va fer la seva estrena comercial en el Teatre 17 de Gener de Ciutadella de Menorca, en ocasió del 25è aniversari de la creació de l’Institut Menorquí d’Estudis. La bona entesa entre els creadors d’aquell espectacle ens va motivar a proposar-nos nous projectes, i a obrir la possibilitat d’implicar altres artistes, tant actors o actrius, com artistes de l’àmbit de la direcció o l’escenografia. Això va donar lloc al següent projecte: Antígona, de Jordi Coca, muntatge que també ha nascut com a pràctica de direcció escènica, en aquest cas de Montse González-Parera, el juny de 2013, i estrenada comercialment al Teatre de Ponent de Granollers al febrer de 2014.

La Trup, malgrat l’obra que va donar lloc a la seva fundació, no es dedica exclusivament al teatre clàssic, i tampoc no es centra només en la producció d’espectacles. El teatre és un fenomen complex, i qualsevol dels pilars que el sustenten ens interessa: el paper del teatre en el món educatiu, la creació de nous públics, la recuperació de textos amb valor patrimonial o l’experimentació de noves formes d’expressió.

Actualment la junta directiva de la Trup està composada per: Sergi Marí, president, Montserrat González-Parera, vicepresidenta, Xavier Núñez, secretari, i Queralt Albinyana, tresorera.

 

Premis

Lucrècia o Roma libre: (2015) Prèmi Serra d’Or al millor espectacle temporada 2015 a Barcelona.

Lucrècia o Roma libre: (2015) Premi memorial Anna Lizaràn a l’actriu revelació a Barcelona Queralt Albinyana.

Lucrècia o Roma libre: (2013-2014) Espectacle seleccionat per la Xarxa Alcover per a la temporada 2013-2014.

Lucrècia o Roma libre: (2012) Premi ATAPIB (Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears) al millor espectacle.

Lucrècia o Roma libre: (2012) Premi ATAPIB (Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears) al millor actor Josep Mercadal. 

Lucrècia o Roma libre: (2011) Premi BOTIL (Balears Ofereix Teatre i Literatura).

 

Logo